Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehaný karamelový krém ze tří ingrediencí

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Šlehaný karamelový krém ze tří ingrediencí - postup přípravy

Každý milovník karamelu by měl vyzkoušet tento šlehaný karamelový krém, který je doslova návykový. Ze tří ingrediencí vykouzlíte lahodný krém, který můžete využít při zdobení dortů či koláčů, jako náplň do palačinek, ale třeba i ke kávě, které dodá nečekaný chuťový náboj.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Do hrnce se silným dnem vsypte cukr a postupně rozpouštějte na mírném plameni. Během rozpouštění cukr nemíchejte ani se jej nedotýkejte.

2. KROK

K rozpuštěnému cukru přidejte za neustálého míchání máslo. Míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a karamel lehce nezmění konzistenci.

3. KROK

Poté přilejte opatrně smetanu a míchejte asi 2 minuty.

Postupujte opatrně, horký karamel může vystříknout a nepříjemně vás popálit.

4. KROK

Krémový karamel přelijte do misky, nechte lehce zchladnout a poté jej přemístěte na 15 minut do lednice.

5. KROK

Po 15 minutách vyndejte z lednice a asi 15 vteřin šlehejte. Poté dejte karamel minimálně na 10 minut prudce zchladit do mrazáku.

6. KROK

Po 10 minutách v mrazáku karamel vyjměte a šlehejte. Při šlehání buďte trpěliví, šlehejte dokud karamel nezíská krémovou konzistenci a světlou barvu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů