Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové koule s mozzarellou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažené bramborové koule s mozzarellou - postup přípravy

Milujete-li sýr a smažená jídla, připravte si jedinečné bramborové koule, které můžete podávat s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem. Tato dobrota vás okouzlí tak, že si ji budete chtít připravovat neustále.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je v páře pod pokličkou 20 minut. 

Poznámka: Do brambor napíchejte dlouhé špejle tak, aby na nich brambory stály jako na nožkách. Postupujte jednoduše podle videa níže.

2. KROK

Brambory poté šťouchadlem rozdrťte a pomocí kuchyňské stěrky z nich umačkejte těsto. Mozzarellu nakrájejte na 12 stejně velkých kostiček a každou z nich zabalte do placky, vytvořené z brambor. 

Poznámka: Koule dejte na 30 minut chladit do lednice.

3. KROK

Zatím v míse vyšlehejte vejce s mlékem, do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těstíčko, do kterého namočte každou kouli, kterou následně obalte ze všech stran strouhankou. 

Poznámka: Bramborové koule smažte na mírném ohni 3–5 minut. 

4. KROK

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Pokrm můžete podávat s kečupem, tatarkou, chilli omáčkou nebo jiným oblíbeným dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Nino’s Home

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů