Smažené cuketové řízky v těstíčku - postup přípravy
Smažené cuketové řízky jsou skvělou alternativou k masové variantě. Jsou šťavnaté, úžasně křupavé a perfektní jako lehký oběd i originální pohoštění pro vaše blízké.
Základ
Těstíčko
Na smažení
Cukety zbavte okrajů, zeleninu nakrájejte na plátky a ochuťte ji solí a pepřem z obou stran.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost.
Cuketu nechte odpočívat a připravte těstíčko. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a zakysanou smetanou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s mletou sladkou paprikou, pepřem, oreganem a kurkumou.
Vytvořte těstíčko, do kterého vmíchejte najemno nastrouhaný sýr a plátky cuket v něm obalte. Následně zeleninu smažte na rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany, dozlatova.
Tip: Smažené cuketové řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Během smažení můžete plátky několikrát obrátit.
Řízky z cukety můžete podávat s oblíbenou přílohou nebo jen s dipem, jehož přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SAMIRA GOTOVIT

