Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebová omeleta se sýrem a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Chlebová omeleta se sýrem a česnekem - postup přípravy

Chlebová omeleta podle paní Romany Važanské je nejen levným receptem, ale také skvělým způsobem, jak využít starý chléb a udělat si chutnou snídani nebo lehkou večeři. Sýrová chuť a aroma česneku se pojí v jednoduchém, ale lahodném pokrmu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Starší chléb nakrájejte na menší kostičky. Opečte je na pánvi s trochou oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce orestujte, aby se uvolnilo jeho aroma.

2. KROK

Vejce rozklepněte do misky, přidejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a strouhaný sýr. Dobře promíchejte.

3. KROK

Vlijte směs s vajíčky na opečený chléb a nechte opékat. Omeletu obraťte a pokračujte v pečení.

4. KROK

Hotovou, ještě horkou, omeletu posypte zbylým strouhaným sýrem a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů