Smažené koblížky ze sáčku ZIP Lock - postup přípravy
Rychlé a chutné občerstvení k televizi nebo na akutní hlad nemusí být nic náročného. Stačí mít u sebe uzavíratelný sáček a příprava zlatavých fritovaných koblížků je pak dílem pár okamžiků.
Ingredience
Připravte si uzavíratelný sáček zip lock, dovnitř vlijte teplou vodu a přidejte do ní lžičku cukru a sušené droždí. S pytlíkem jemně zatřeste, aby se směs promíchala a nechte ji 5 minut při pokojové teplotě stát.
Do sáčku s aktivovaným droždím přidejte mouku a sůl a sáček promačkávejte, aby se přísady promíchaly. Poté uzavřete zip, zakryjte jej utěrkou a nechte asi 1,5 hodiny kynout. Po vykynutí sáček otevřete, těsto promačkejte, abyste z něj dostali ven veškeré vzduchové bubliny, opět jej uzavřete a odstřihněte jeden růžek, abyste vytvořili otvor dlouhý kolem 2 cm.
Na sporáku rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje. Abyste zjistili, zda je dostatečně horký, ponořte do něho špejli. Pokud se kolem ní začnou tvořit bublinky, můžete pokračovat v práci. Ze sáčku vymačkávejte kousky těsta, které odstřihujte nůžkami a smažte po obou stranách dozlatova.
Vzniknou nafouknuté koblížky, které vylovte děrovanou lžící, nechte je okapat na ubrousku od přebytečného oleje a podávejte.
Videopostup krok za krokem