Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené koblížky ze sáčku ZIP Lock

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažené koblížky ze sáčku ZIP Lock - postup přípravy

Rychlé a chutné občerstvení k televizi nebo na akutní hlad nemusí být nic náročného. Stačí mít u sebe uzavíratelný sáček a příprava zlatavých fritovaných koblížků je pak dílem pár okamžiků.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si uzavíratelný sáček zip lock, dovnitř vlijte teplou vodu a přidejte do ní lžičku cukru a sušené droždí. S pytlíkem jemně zatřeste, aby se směs promíchala a nechte ji 5 minut při pokojové teplotě stát.

2. KROK

Do sáčku s aktivovaným droždím přidejte mouku a sůl a sáček promačkávejte, aby se přísady promíchaly. Poté uzavřete zip, zakryjte jej utěrkou a nechte asi 1,5 hodiny kynout. Po vykynutí sáček otevřete, těsto promačkejte, abyste z něj dostali ven veškeré vzduchové bubliny, opět jej uzavřete a odstřihněte jeden růžek, abyste vytvořili otvor dlouhý kolem 2 cm.

3. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje. Abyste zjistili, zda je dostatečně horký, ponořte do něho špejli. Pokud se kolem ní začnou tvořit bublinky, můžete pokračovat v práci. Ze sáčku vymačkávejte kousky těsta, které odstřihujte nůžkami a smažte po obou stranách dozlatova.

4. KROK

Vzniknou nafouknuté koblížky, které vylovte děrovanou lžící, nechte je okapat na ubrousku od přebytečného oleje a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů