Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky s dýňovým zelím a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Vepřové plátky s dýňovým zelím a brambory - postup přípravy

Až ochutnáte tuto pochoutku, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, nebudete chtít nic jiného. Vepřové plátky s dýňovým zelím mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Příloha

Dýňové zelí

Maso

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je 20 minut v osolené vodě. Mezitím připravte dýňové zelí. 

Tip: Pokud nakrájíte brambory na menší kousky, uvaří se rychleji.

2. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté k ní přidejte nastrouhanou dýni hokaido, kterou předem vydlabejte.

Poznámka: Dýni hokaido není nutné loupat.

3. KROK

Směs ochuťte drceným kmínem, solí, octem, cukrem a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a duste je 15 minut, pod pokličkou. 

4. KROK

Nyní připravte maso. Vepřové plátky naklepejte, ochuťte je solí, pepřem, mletým kmínem a jejich okraje na pár místech nakrojte – tím zabráníte kroucení masa při tepelné úpravě.

5. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes sáček nebo potravinovou fólii, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

6. KROK

Vepřové plátky smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut, z každé strany. Jakmile se zatáhnou, přilijte k nim sójovou omáčku a podlijte je vodou. Poté je duste pod pokličkou 20 minut, doměkka.  

7. KROK

Následně k masu přidejte pár kousků másla, které nechte rozpustit. Asi po 1–2 minutách maso odstavte z tepla a servírujte ho s dýňovým zelím a vařenými brambory. 

Tip: Brambory můžete podávat ozdobené nasekanou petrželkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů