Vepřové plátky s dýňovým zelím a brambory - postup přípravy
Až ochutnáte tuto pochoutku, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, nebudete chtít nic jiného. Vepřové plátky s dýňovým zelím mají bohatou chuť.
Příloha
Dýňové zelí
Maso
Brambory oloupejte a vařte je 20 minut v osolené vodě. Mezitím připravte dýňové zelí.
Tip: Pokud nakrájíte brambory na menší kousky, uvaří se rychleji.
V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté k ní přidejte nastrouhanou dýni hokaido, kterou předem vydlabejte.
Poznámka: Dýni hokaido není nutné loupat.
Směs ochuťte drceným kmínem, solí, octem, cukrem a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a duste je 15 minut, pod pokličkou.
Nyní připravte maso. Vepřové plátky naklepejte, ochuťte je solí, pepřem, mletým kmínem a jejich okraje na pár místech nakrojte – tím zabráníte kroucení masa při tepelné úpravě.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček nebo potravinovou fólii, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Vepřové plátky smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut, z každé strany. Jakmile se zatáhnou, přilijte k nim sójovou omáčku a podlijte je vodou. Poté je duste pod pokličkou 20 minut, doměkka.
Následně k masu přidejte pár kousků másla, které nechte rozpustit. Asi po 1–2 minutách maso odstavte z tepla a servírujte ho s dýňovým zelím a vařenými brambory.
Tip: Brambory můžete podávat ozdobené nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem