Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný sýrový koláč

Slaný sýrový koláč - postup přípravy

Máte chuť na bezmasý pokrm, který však řádně zasytí hladový žaludek? Pak vsaďte na jednoduchý a rychlý sýrový koláč, který jednoduše usmažíte na pánvi během několika málo minut. Je to nevídaná pochoutka, kterou můžete konzumovat na svačinu anebo i na večeři.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v míse rozmělníte pomocí vidličky sýr feta. Poté k němu přisypte nahrubo nastrouhaný čedar, vložte vejce, jemně nasekanou jarní cibuli, sůl, jemně nasekanou petrželku, vsypte hladkou mouku a nakonec vlijte i mléko.




Ze všech surovin vypracujte hladké a homogenní těsto, které bude držet tvar.

Tvoření sýrového koláče a jeho smažení

Nyní si připravené těsto rozdělte na dvě stejně velké poloviny. Z každé z nich pak na pomoučeném vále vyválejte kulaté pláty. Ty ještě rozdělte pomocí rádla na několik trojúhelníků.

Následně si rozpalte v pánvi slunečnicový olej a až bude žhavý, smažte na něm sýrové trojúhelníky dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte koláč okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.

Servírování sýrového koláče

Hotový sýrový koláč podávejte mírně zchladlý například se studenými omáčkami a dipy dle preferencí. Hodit se bude k jeho dozdobení a ochucení i jakákoliv uzenina anebo salám. Možné je také k porci přidat nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak sýrový koláč vylepšit?

Pokud milujete pikantní pokrmy, lze do těsta před smažením sýrového koláče přidat i chilli koření. Ovšem zcela odlišný „šmrnc“ dodá pokrmu i lisovaný česnekový stroužek.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů