Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová kuřecí polévka se zeleninou a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Smetanová kuřecí polévka se zeleninou a bylinkami - postup přípravy

Smetanová kuřecí polévka vám přijde vhod, pokud hledáte recept, který by byl vhodný k podávání na oslavách. Dobře si na ní pochutnáte ale také ve všední den a přijde vám vhod i v případě nachlazení – postaví vás na nohy.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ do polévky

Jíška

Dochucení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso položte na dno hrnce, zalijte ho studenou vodou a přiveďte k varu. Mezitím oloupejte zeleninu, včetně brambor, a sesbírejte pěnu, která se vytvořila v hrnci. Následně k masu zeleninu, kromě hrášku, přidejte.

2. KROK

Tip: Kořenovou zeleninu rozkrojte na větší kousky – polévka díky tomu bude mít výraznější chuť.

3. KROK

Polévku vařte 1 hodinu. Poté z polévky vyjměte zeleninu a dejte ji bokem. Následně si připravte jíšku tak, že máslo rozpustíte ve větším hrnci a vsypete do něj lžičku mouky. Do jíšky přilijte trochu vývaru a přidejte také nakrájenou uvařenou zeleninu.

4. KROK

Nakonec do hrnce vlijte zbytek vývaru, přidejte do polévky hrášek a přisypte vegetu, s pepřem a bobkovým listem. Pomocí ponorného mixéru v míse smíchejte citronovou šťávu s vejcem a tuto směs přidejte do polévky. Polévku vařte dalších 15–20 minut a na závěr do ní vmíchejte omytou nakrájenou petrželku. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů