Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrachová polévka s vepřovými žebry

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Hrachová polévka s vepřovými žebry - postup přípravy

Pokud hledáte recept na silnou a poctivou polévku plnou chutí, pak vyzkoušejte tuto hrachovou s vepřovými žebry. Servírovat ji můžete samotnou, s čerstvým pečivem nebo křupavými krutony.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hrách důkladně propláchněte a namočte ho do studené vody alespoň na 2 hodiny, aby změkl. Poté vodu slijte a znovu ho opláchněte. Hrách vložte do hrnce, zalijte ho vodou a přiveďte ho k varu. Vařte ho přibližně 10 minut.

2. KROK

Nakrájejte cibuli na malé kostičky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli s mrkví krátce orestujte, aby získaly jemnou zlatavou barvu.

3. KROK

Mezitím si připravte vepřová žebra. Omyjte je a dejte je vařit do hrnce s hrachem. Přidejte vodu dle potřeby, dále bramboru nakrájenou na kostky a orestovanou zeleninu.

4. KROK

Do polévky přidejte sůl dle chuti, bobkový list a trochu pepře. Poté ji vařte přibližně 30 minut, dokud žebra nezměknou.

5. KROK

Před podáváním polévku můžete dozdobit nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů