Smetanová roláda se sušeným ovocem, obalená čokoládovou polevou a ořechy - postup přípravy
Pokud vás přepadla chuť na něco sladkého a kupované dobroty vás již omrzely, nemusíte si vůbec zoufat. Tato smetanová roláda není vůbec těžká na přípravu a ovoce do ní zvolené můžete libovolně zaměnit.
Roláda
Poleva
Zdobení
Smetanový sýr, nalámanou bílou čokoládu a kokosový olej dejte rozpustit do vodní lázně. Jakmile směs nabyde tekuté konzistence, přimíchejte do ní sušené ovoce a pistácie. Z plastové láhve odřízněte hrdlo a směs do ní nalijte. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň na šest hodin.
Po vytažení lahev rozřízněte a opatrně ji z rolády sundejte. Dlouhou dřevěnou špejlí propíchněte roládu uprostřed, aby se vám s ní lépe manipulovalo. Do hrnce dejte rozlámanou mléčnou čokoládu, přilijte smetanu a za stálého míchání ohřívejte, dokud nezískáte hladkou polevu.
Tu nalijte do připravené formy, která by měla být o něco širší, než je roláda. Ořechy rozmixujte a nasypejte je do druhé formy, kterou umístíte hned za tu s polevou. Chytněte špejli za obě strany a točivým pohybem roládu obalte nejprve v polevě a poté v ořechové směsi. Nechejte zatuhnout a máte hotovo. Dobrou chuť!