Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové koláče z tortillových placek z mikrovlnné trouby

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Tvarohové koláče z tortillových placek z mikrovlnné trouby - postup přípravy

Když není čas vařit ani čekat, než se jídlo upeče, je zapotřebí vytasit se s nějakým extra rychlým receptem, který vám zachrání život i hladový žaludek. Mezi taková jídla patří superrychlé, takzvané líné koláče s tvarohem, které se připravují úplně jednoduše tak, že vytvoříte „mističku“ z tortillových placek, naplníte ji tvarohem a dáte zapéct do mikrovlnky. Snadné? Extrémně! A chutné? Samozřejmě!

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Protože těsto máme jaksi už předem hotové, začneme s tvarohovou náplní. Vyklopte do misky tvaroh (tučnost necháme na vás, ale čím tučnější, tím lepší), vyklepněte k němu jedno vajíčko a přisypejte tři lžíce cukru (případně více nebo méně, podle vašich vlastních preferencí) a jednu lžíci krupice.




Všechny přísady dobře vymíchejte, nejlépe elektrickým šlehačem, případně zkuste vyšlehat vidličkou tak, abyste vytvořili hladkou a jednolitou našlehanou hmotu. K té pak přisypejte buďto kakao, případně citronovou kůru, anebo třeba skořici nebo vanilku.

Připravte si buďto dortové formy, anebo menší zapékací misky, které jsou vhodné pro použití v mikrovlnné troubě. Uzpůsobte tortilly tak, aby se přesně vešly do zvolených nádob. Pokud zvolíte formy menší, budete muset tortilly do požadované velikosti okrojit, k čemuž můžete použít hranu zvoleného nádobí. Mějte na paměti, že jeden koláč bude umístěn do dvojité tortillové mističky.

Placky vyskládejte do zvolených forem tak, že okraje přečnívají z forem vzhůru a vytvářejí vlnitou misku. Do té pak rovnoměrně nalijte část tvarohového krému a totéž udělejte i se zbylými přísadami. Připravené misky vložte do mikrovlnné trouby a každou zapékejte 1,5 až 2 minuty na výkon kolem 750 Wattů.

Pak už stačí dobrotu nechat chvilku vychladnout, svrchu posypat moučkovým cukrem a užít si tu skvělou a voňavou snídani.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů