Smetanové sušenky „Sněhové vločky“ - postup přípravy
K tomuto receptu nebudete potřebovat vejce, a jelikož je jednoduchý, můžete jej o Vánocích vyzkoušet společně s dětmi. Upečte si rychlé sněhové vločky za 30 minut.
Ingredience
Změklé máslo utřete s cukrem a ke směsi přidejte vanilkový cukr. Přidejte také zakysanou smetanu a vše důkladně zamíchejte. Poté do mísy přisypejte část mouky s kypřícím práškem do pečiva a zamíchejte. Následně přidejte zbytek mouky a vytvořte hutné těsto.
Těsto rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vyválejte na pomoučeném vále na výšku přibližně 3 mm. Nejprve pomocí skleničky a poté pomocí ozdobného vykrajovátka z obou vyválených těst vykrojte stejně velká kolečka.
Tip: K vykrajování těsta použijte různá vykrajovátka proto, aby byl celkový vzhled cukroví rozmanitý. Můžete použít hvězdičky nebo například květinky.
Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí nože a následně nůžek na nich vytvořte vzor, stejně, jak je to ukázáno ve videu na konci článku. Každý plech se sněhovými vločkami pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Jakmile je cukroví upečené, nechte ho vychladnout a podávejte jej posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Sněhové vločky skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě. Takto vám vydrží čerstvé i několik týdnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко