Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanové sušenky „Sněhové vločky“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Smetanové sušenky „Sněhové vločky“ - postup přípravy

K tomuto receptu nebudete potřebovat vejce, a jelikož je jednoduchý, můžete jej o Vánocích vyzkoušet společně s dětmi. Upečte si rychlé sněhové vločky za 30 minut.

Ingredience pro:
36 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo utřete s cukrem a ke směsi přidejte vanilkový cukr. Přidejte také zakysanou smetanu a vše důkladně zamíchejte. Poté do mísy přisypejte část mouky s kypřícím práškem do pečiva a zamíchejte. Následně přidejte zbytek mouky a vytvořte hutné těsto. 

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vyválejte na pomoučeném vále na výšku přibližně 3 mm. Nejprve pomocí skleničky a poté pomocí ozdobného vykrajovátka z obou vyválených těst vykrojte stejně velká kolečka. 

3. KROK

Tip: K vykrajování těsta použijte různá vykrajovátka proto, aby byl celkový vzhled cukroví rozmanitý. Můžete použít hvězdičky nebo například květinky.

4. KROK

Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí nože a následně nůžek na nich vytvořte vzor, stejně, jak je to ukázáno ve videu na konci článku. Každý plech se sněhovými vločkami pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.  

5. KROK

Jakmile je cukroví upečené, nechte ho vychladnout a podávejte jej posypané moučkovým cukrem.

Poznámka: Sněhové vločky skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě. Takto vám vydrží čerstvé i několik týdnů.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů