Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené domácí cukrovinky s vločkami, ořechy a datlemi

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečené domácí cukrovinky s vločkami, ořechy a datlemi - postup přípravy

Ať hledáte ozvláštnění vánočního sladkého tvoření, anebo chystáte dětskou nebo i dospěláckou party a rádi byste na ni připravili nějakou sladkou dobrotu, inspirujte se naším novým receptem na zdravou a sladkou dobrotu z ořechů, vloček, datlí, medu a čokolády. Příprava vám zabere sotva pár minut a jediné, co k ní potřebujete, je výkonný elektrický sekáček, miska a mřížka. Do přípravy můžete zapojit i své ratolesti. Je to totiž tak snadné a zábavné, že jim tím určitě zpříjemníte kterékoliv deštivé odpoledne.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Ovesné vločky vsypte do nádoby elektrického mlýnku a rozdrťte je na prach. Přidejte jádra vlašských ořechů a znovu vše krátce promixujte (nemixujte ořechy moc dlouho, jinak se z nich uvolní olej a mohli byste získat ořechové máslo namísto prosté drti). Ke směsi přisypejte 10 až 15 gramů kakaového prášku, a ještě jednou do třetice krátce promixujte.

2. KROK

Připravte si také sušené datle, každou z nich nařízněte a vyjměte z nich pecky. Vypeckované datle pak přidejte do misky elektrického mlýnku k ostatním surovinám a znovu promixujte. Hotovou směs přesypejte do hluboké misky a přidejte k ní dvě polévkové lžíce medu. Vařečkou vše dobře promíchejte, aby se med dostal do všech částí směsi.

3. KROK

Z hotové hmoty odebírejte menší kousky a formujte z nich polštářky zhruba o velikosti středu dlaně. S jejich tvarováním si dejte záležet, aby byly pěkně kulaté a jeden jako druhý. Hotové bochánky vyskládejte na talíř.

4. KROK

Ve vodní lázni na kamnech rozpusťte čokoládu s trochou rostlinného oleje a promíchejte, abyste získali hladkou a lesklou čokoládovou polevu. Do té pak namočte každý datlový bochánek a celý ho v čokoládě obalte. Hotové cukrovinky pak vyskládejte na mřížku, kde nechte čokoládu úplně zaschnout. Pak můžete dobrotu ihned podávat, anebo ji uskladnit v papírové krabici pro pozdější použití.  

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů