Sněhové koule s mandlemi a kokosem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jaké vánoční cukroví ještě letos upečete, vyzkoušejte křehké sněhové koule. Jsou plné mandlí, křupavého kokosu a jejich příprava vám nezabere mnoho času.
Ingredience
V míse smíchejte hladkou mouku, mleté mandle, strouhaný kokos, změklé máslo, cukr a vanilkový cukr. Vše promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na dvě části a vytvořte z nich dva válce. Zabalte je do potravinářské folie a uložte do lednice minimálně na dvě hodiny.
Těsto vyndejte z lednice a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 1,5 cm. Poté z nich vytvarujte malé koule a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Sněhové koule pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut. Jakmile budou koule lehce zlatavé, vyjměte je z trouby. Koule nechte zcela vychladnout a poté je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.