Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové sušenky s bílou čokoládou a kokosem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Máslové sušenky s bílou čokoládou a kokosem - postup přípravy

Možná neobvyklým, ale určitě atraktivním cukrovím ve vaší kolekci mohou být lahodné máslové sušenky. Namáčejí se v bílé čokoládě a obalují v kokosu, což navíc velmi dobře vypadá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilku, případně vanilkový cukr a prošlehejte. Pak přidejte změklé máslo a prošlehejte. Nastrouhejte kůru z jednoho pečlivě omytého citronu, přidejte trochu soli a olej a vše promíchejte. Nakonec do směsi zamíchejte kukuřičný škrob.

2. KROK

Přidejte mouku a prášek do pečiva. Těsto bude tužší, je tak třeba ho zpracovat rukama, aby bylo hezky lesklé. Z těsta poté odebírejte malé kousky, z nichž vytvarujte podlouhlé oblázky. Do každého z nich vidličkou obtiskněte vzor. Vyskládejte je poté na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby 170 °C po dobu 15 až 20 minut.

3. KROK

Ve vodní lázni si poté rozpusťte bílou čokoládu a přelijte ji do misky. Do druhé misky si nasypte strouhaný kokos. Jeden konec každé sušenky namočte do čokolády, pak ho obalte v kokosu a nechte ztuhnout.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů