Špagetové rolky plněné vajíčkem - postup přípravy
Těstoviny jsou klasika. I když se to nezdá, i z nich se ale dají vytvořit doslova kulinářská kouzla a zázraky. Jedním z nich jsou malé roládky vyrobené ze špaget a plněné dvěma druhy sýra, jemným vajíčkem a s pikantním dozvukem opečené slaniny. Uvidíte, že touhle dobrotou vzbudíte údiv na tváři svých strávníků. A kromě toho, že jsou velmi originální a pohledné, jsou zároveň velmi lahodné. Pojďte je vyzkoušet sami.
Ingredience
Špagety uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte z nich vodu, ale neproplachujte je! Do horkých špaget pak přidejte dva vaječné žloutky a důkladně promíchejte.
Roličku od toaletního papíru zabalte do alobalu, abyste si vytvořili formu na rolky. Na pracovní plochu si rozprostřete pruh z přilnavé fólie a vyrovnejte na něj špagety vedle sebe tak, aby vytvořily pruh o šířce roličky zabalené v alobalu. Tu pak položte na jeden kraj špaget a s pomocí přilnavé fólie roličku zabalte do špaget.
Na kamnech si rozpalte pánev s trochou olivového oleje a zabalené špagety na ni dejte osmažit ze všech stran do křupava, nechte vychladnout a odstraňte roličku. Takto zpracujte všechny ostatní špagety (z předepsaného množství byste měli získat 3 kusy).
Uvařte 4 vajíčka na tvrdo, vložte do mísy a rozmixujte je s olivovým olejem, taveným sýrem a strouhaným parmezánem. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
Plátky slaniny osmahněte na pánvi z obou stran, aby zezlátla a získala křupavou konzistenci. Nechte vychladnout a nakrájejte na kousky, které přidejte do směsi vajíček a sýrů.
Tři vajíčka uvařte naměkko a opatrně je oloupejte. Naplňte rolky do poloviny sýrovou náplní, pak vložte vajíčko naměkko a zbytek otvoru opět vyplňte sýrovou směsí.
Podávejte čerstvé, aby vajíčka zůstala krásně tekutá.
Dobrou chuť.