Špenát se šťouchaným bramborem, cibulkou a vařeným vejcem - postup přípravy
Ne vždy je dostatek peněz a času na vyvařování luxusních pokrmů plných exotických ingrediencí. Tehdy, když se počítá právě jednoduchost a časová či finanční nenáročnost, můžete vyzkoušet třeba tento snadný recept od paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Mražený sekaný špenát nasypejte do hrnce a nechte ho zvolna rozmrazit. Přidejte trochu vody a pod pokličkou ho chvilku poduste. Sladkou smetanu rozmíchejte s trochou hladké mouky a tuto směs vmíchejte do uvařeného špenátu. Na závěr vše dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Brambory uvařte doměkka a rozšťouchejte je s kouskem másla. Vejce uvařte natvrdo (případně naměkko či nahniličko, pokud máte rádi), nechte ho zchladnout a oloupejte ze skořápky. Na sádle v pánvi osmažte cibulku dozlatova.
Špenát servírujte se šťouchaným bramborem, rozkrojeným vejcem a posypaný kopečkem zlatavé cibulky.