Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté domácí vepřenky

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Šťavnaté domácí vepřenky - postup přípravy

Vynikající šťavnaté vepřenky mají být smažené na sádle, nepatří do nich strouhanka a cibuli je nejlepší rozvařit na kaši. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte si cibuli nahrubo a dejte ji do rendlíku smažit na sádle, dokud nezhnědne. Nesmíte ji ale spálit. Poté k ní do rendlíku nalijte trochou horké vody a nechte ji pomalu dusit, dokud se nerozpadne na kaši, případně přilévejte vodu, pokud by se vyvařila. Pokud celý proces trvá příliš dlouho, můžete si pomoci tyčovým mixérem nebo šťouchadlem na brambory. Poté směs vychlaďte ve vodní lázni.

2. KROK

Dejte do mísy mleté vepřové maso, přidejte cibulovou směs, vejce, sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín a česnek. Množství koření a česneku případně upravte dle chuti. Vymíchejte homogenní směs a nechte ji v chladu půl hodiny odpočinout. Do směsi nesmíte přidat strouhanku, vepřenky by kvůli ní byly vysušené.

3. KROK

Ze směsi udělejte placičky a ty obalte ve strouhance. Poté je dejte smažit na pánev na rozpáleném sádle, olej není příliš vhodný, vepřenky by nebyly tak dobré. Podávejte je s vařeným bramborem, ale jsou skvělé i s chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka: Cena 1 porce včetně brambor jakožto přílohy je cca 45 Kč.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů