Jemný mandlový piškot - postup přípravy
Očekáváte rodinnou nebo přátelskou návštěvu a přemýšlíte nad tím, jakým moučníkem ji potěšíte? Pak neuděláte rozhodně chybu s mandlovým piškotem, který se svou jemnou konzistencí jen rozplývá na jazyku. Všichni, kdo jej ochutnají, si budou chtít dozajista přidat!
Ingredience
Nejprve si v hlubší míse vyšlehejte do pěny změklé máslo spolu s krupicovým cukrem.
Poté přidejte do směsi tři vaječné žloutky, jedno vejce, vanilkový cukr, prostátou polohrubou mouku, jemně mleté mandle a šlehačem vše důkladně propojte v polotuhé těsto krémovité konzistence.
Nyní si k ruce vezměte plech, vymažte jej máslem, vysypte moukou a vlijte do něj připravené těsto.
To špachtlí rovnoměrně rozprostřete a pečte v předehřáté troubě při teplotě cca 170 °C asi dvacet minut.
Upečený koláč vyjměte z trouby, posypejte dle preferencí moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte pokrájený třeba s kávou nebo čajem.
Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud budete chtít svůj mandlový moučník skutečně vyšperkovat k dokonalosti, můžete do těsta před pečením začlenit klidně i čerstvé či konzervované ovoce (jahody, třešně, višně, meruňky, borůvky) nebo drcené ořechy dle obliby. Skvělé bude v piškotu i sušené či kandované ovoce. Možné je koláč po upečení přelít i čokoládovou polevou (z hořké anebo mléčné čokolády). Avšak mandlový korpus se bude hodit i na přípravu skvostného narozeninového dortu. Stačí jej doplnit o preferovaný krém nebo vyšlehanou smetanu.