Smažené rolky v trojobalu s bramborami - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit k obědu, vyzkoušejte tyto smažené rolky v trojobalu s bramborami, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je velmi snadná a zvládne ji opravdu každý.
Na rolky
Na brambory
Brambory oškrábejte, omyjte je a nakrájejte je na větší kousky. Vložte je do hrnce, zalijte je vodou a přidejte k nim sůl. Uvařte je do měkka, slijte vodu a nechte je přikryté, aby zůstaly teplé.
Rozložte vedle sebe 3 plátky šunky tak, aby se lehce překrývaly. Navrch dejte 3 plátky sýra a pevně srolujte. Stejným způsobem připravte i další rolky.
Každou rolku obalte nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Tip: Pokud chcete extra křupavou kůrku, obalování zopakujte ještě jednou.
V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a rolky smažte ze všech stran, dokud nebudou krásně zlatavé a křupavé. Hotové rolky nechte okapat na papírové utěrce.
Smažené rolky podávejte s vařenými bramborami posypanými petrželkou. Skvěle chutnají s tatarskou omáčkou nebo kečupem.
Tip: před smažením dejte rolky na 15 minut do mrazáku, aby sýr nevytekl.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem