Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilované bílé papriky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sterilované bílé papriky - postup přípravy

Pokud nechcete v zimě kupovat drahé papriky, lze je jednoduchým způsobem uchovat ve sklenicích s kyselém nálevu. Určitě pro ně najdete využití nejen během zimního vaření.

Ingredience pro:
1 porce

Na papriky

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Papriky zbavte stopky, zelené části a všech semen. Nijak je nekrájejte, nechte je v celku. Pouze je dobře omyjte. Poté je vložte do velké mísy, kam se všechny vejdou, a zalijte vroucí vodou. Nechte je v ní stát 7 až 10 minut. Poté vodu slijte.

2. KROK

Vezměte vždy dvě papriky a zasuňte je do sebe. Samozřejmě bude nejjednodušší, pokud budete vkládat o něco menší kus do většího. Takto připravenou zeleninu dejte do zavařovacích sklenic, ideálně o objemu 3 litry.

3. KROK

Do každé třílitrové sklenice dejte polévkovou lžíci soli a dvě lžičky 70procentního octa. Pokud máte klasický český 8procentní ocet, budete muset dát 17 lžiček. Pokud používáte sklenice jiné velikosti, poměr podle toho upravte. Poté do sklenice nalijte vařící vodu.

4. KROK

Sklenice zavíčkujte čistými víčky. Otočte je víčkem dolů, zabalte do deky a nechte pomalu chladnout. Po vychladnutí se dají skladovat i při pokojové teplotě a vydrží celou zimu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů