
Studené omáčky - postup přípravy
Bez studených omáček a dipů by to zkrátka nešlo. Skvěle totiž doplňují chuť daného pokrmu. Kromě proslulé tatarské omáčky a kečupu existují i další chutné směsi. Inspirujte se jednou z nich a překvapte své chuťové pohárky něčím ojedinělým.
Ingredience
- Andaluská omáčka
- majonéza - 200 g
- cibule najemno - 1 ks
- kečup - 3 lžíce
- koňak - 1 lžička
- citronová šťáva - 1 lžička
- mletá paprika - 1/4 lžičky
- Houbová omáčka
- vařené lesní houby - 400 g
- majonéza - 100 g
- zakysaná smetana - 100 g
- strouhaný křen - 4 lžíce
- sůl - dle chuti
- pepř - dle chuti
- Řepná omáčka
- zakysaná smetana - 100 g
- majonéza - 100 g
- vařená červená řepa (menší) - 1 ks
- cibule najemno - 1 ks
- kyselá okurka najemno - 1 ks
- strouhaný křen - 2 lžíce
- Česneková omáčka
- česnek - 3 stroužky
- vejce - 2 ks
- olej - 2 lžíce
- sůl - 2 lžíce
- mletá paprika - 1,5 lžíce
- kefír - 1/3 lžíce
- citronová šťáva - 2 lžičky
Andaluská omáčka
Všechny suroviny důkladně promíchejte a vytvořte fantastickou omáčku, která se bude hodit zejména ke kuřecímu masu.
Houbová omáčka
Nejprve si jemně nakrájejte vařené houby, pak je v misce promíchejte se všemi zbylými ingrediencemi a skvostná omáčka je na světě! Hodit se bude třeba k hovězímu masu.
Řepná omáčka
Vařenou řepu oloupejte a nastrouhejte do misky nahrubo, poté ji promíchejte s majonézou, smetanou, jemně nasekanou cibulkou, křenem a okurkou. Tato omáčka se bude vyjímat například s drůbežím masem.
Česneková omáčka
Všechny ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu do hustější pěny. Před podáváním k pokrmům omáčku vychlaďte v lednici. Hodit se bude zejména k vepřovému.