Sterilované bílé papriky

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sterilované bílé papriky - postup přípravy

Pokud nechcete v zimě kupovat drahé papriky, lze je jednoduchým způsobem uchovat ve sklenicích s kyselém nálevu. Určitě pro ně najdete využití nejen během zimního vaření.
1. KROK

Papriky zbavte stopky, zelené části a všech semen. Nijak je nekrájejte, nechte je v celku. Pouze je dobře omyjte. Poté je vložte do velké mísy, kam se všechny vejdou, a zalijte vroucí vodou. Nechte je v ní stát 7 až 10 minut. Poté vodu slijte.

2. KROK

Vezměte vždy dvě papriky a zasuňte je do sebe. Samozřejmě bude nejjednodušší, pokud budete vkládat o něco menší kus do většího. Takto připravenou zeleninu dejte do zavařovacích sklenic, ideálně o objemu 3 litry.

3. KROK

Do každé třílitrové sklenice dejte polévkovou lžíci soli a dvě lžičky 70procentního octa. Pokud máte klasický český 8procentní ocet, budete muset dát 17 lžiček. Pokud používáte sklenice jiné velikosti, poměr podle toho upravte. Poté do sklenice nalijte vařící vodu.

4. KROK

Sklenice zavíčkujte čistými víčky. Otočte je víčkem dolů, zabalte do deky a nechte pomalu chladnout. Po vychladnutí se dají skladovat i při pokojové teplotě a vydrží celou zimu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem



Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 387 hlasů
Nahlásit chybu
139 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt