Míchaný salát do sklenic s bylinkami - postup přípravy
Míchaný salát do sklenic je ideální způsob, jak si dopřát křupavou zeleninu i v zimě. Skvěle se hodí jako příloha k masu nebo jako lehká svačinka s oblíbeným pečivem.
Ingredience
Ve větším hrnci smíchejte nakrájená rajčata s okurkami, zelím, cibulí, oloupanou a nastrouhanou mrkví, sladkou i pálivou paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Přidejte cukr se solí, prolisovaný česnek, ocet, olej a nasekanou petrželku s koprem. Ingredience důkladně zamíchejte a nechte stát v pokojové teplotě po dobu 2 hodin.
Poznámka: Salát každých 30 minut promíchejte.
Salátem naplňte čisté sklenice, které volně přiklopte víčky a vložte je do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou.
Poznámka: Do sklenic nalijte také šťávu, kterou zelenina pustila.
Do hrnce nalijte tolik vody, aby její hladina sahala po víčka a míchaný salát zavařujte 20 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 3 sklenice o objemu 1000 ml.
Míchaný salát do sklenic z hrnce vyjměte, nechte ho vychladnout pod utěrkou a poté ho skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi