Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilované červené zelí bez vaření

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Sterilované červené zelí bez vaření - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete pochutnávat na červeném zelí po celý rok. Skvěle se hodí jako příloha k pečeným masům nebo do salátů. Výhodou je, že ho nemusíte vařit.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červené zelí omyjte, nakrájejte na proužky a vložte ho do větší mísy, kde ho zasypte solí a nechte 10 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli zelí pustí šťávu a zkřehne.

2. KROK

Zelí vložte do sterilizovaných sklenic a připravte nálev. Smíchejte hroznový ocet s vodou a citronovou solí. Nálev rovnoměrně nalijte do sklenic, které do plna dolijte čistou vodou. 

Tip: Místo hroznového octa můžete použít jablečný ocet.

3. KROK

Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah protřepte. Před konzumací sterilované červené zelí skladujte v lednici dva dny.

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 zavařovací sklenice o objemu 1000 ml a jednu menší sklenici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alev Türken

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů