Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové sušenky s arašídy a vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kakaové sušenky s arašídy a vanilkou - postup přípravy

Kakao a Vánoce k sobě neodmyslitelně patří. Připravte si ty nejlepší kakaové sušenky s křupavými arašídy, které si oblíbí celá vaše rodina a všichni hosté, kteří vás navštíví.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vejce s cukrem, s vanilkovým cukrem, solí a vše vyšlehejte do krémové hmoty. Do mísy poté přidejte kakaový prášek a sušené mléko a ingredience zamíchejte, aby se důkladně propojily. 

2. KROK

Do kakaové hmoty přisypte část pražených nasekaných arašídů, zamíchejte je, a poté přisypte zbytek ořechů a znovu celou směs zamíchejte. 

3. KROK

Ze vzniklé hmoty následně vytvořte malé válečky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 150–160 °C po dobu 20–25 minut. 

Poznámka: Místo arašídů můžete použít jakékoliv jiné ořechy, které máte rádi.

4. KROK

Po upečení sušenky vyndejte, dejte je na chladící mřížku, nechte je vychladnout a servírujte. 

Tip: Z těsta nemusíte vytvářet jen válečky, ale také kuličky, nebo jakékoliv jiné tvary dle vlastní fantazie. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vinastar Channel 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů