Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skladování rajčat na zimu dvakrát jinak

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Skladování rajčat na zimu dvakrát jinak - postup přípravy

Pokud máte nadměrnou úrodu rajčat, jistě právě zvažujete, jak si je užít co nejdéle. Díky našim dvěma skvělým způsobům vám rajčata vydrží celou zimu, budou přitom chutnat stále jako čerstvě utržená z keříku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

1. způsob

2. způsob

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Zamražená rajčata

1. Rajčata omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky.

2. Sáčky se zipovým uzávěrem naplňte zhruba do poloviny připravenými rajčaty.

3. Sáčky postupně uzavírejte a vytlačujte z nich vzduch. Nedovírejte je úplně.

4. Do otvoru vložte brčko, sáček dovřete a vloženým brčkem z něj odsajte veškerý vzduch. Opatrně dovřete.

5. Rajčata v sáčcích urovnejte a skladujte v mrazáku. Měla by takto vydržet několik měsíců.

2. KROK

Rajčata v olivovém oleji

1. Rajčata řádně omyjte, očistěte a lehce nařízněte. Snáze se pak smáčknou do sklenice.

2. Sklenici naplňte rajčaty až po okraj. Přidejte špetku soli, lístky bazalky a zalijte trochou olivového oleje.

3. Sklenice pečlivě uzavřete víčkem a vložte do hrnce, vyloženého utěrkou.

4. Zalijte vodou a 40 minut vařte. Poté přiklopte poklicí a nechte zcela vychladnout.

5. Správně zavařené sklenice by neměly mít vypouklé víčko. Pokud vypouklé víčko mají, zavařte je znovu.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů