Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaný pikantní zelný salát po korejsku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Sterilovaný pikantní zelný salát po korejsku - postup přípravy

Připravte si doma sterilovaný pikantní zelný salát po korejsku a vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci chutí. Skvěle doplní každé jídlo a čím déle zraje, tím je chutnější.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Zelí nakrájejte na menší kousky nebo proužky. Papriku nakrájejte na proužky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Česnek nasekejte nadrobno. Všechny tyto ingredience vložte do velké mísy.

2. KROK

V hmoždíři rozdrťte semínka koriandru a černého pepře. Směs koření nasypte na zeleninu. Poté přidejte nakrájenou chilli papričku, cukr, ocet a vodu.

3. KROK

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté horký olej s cibulí nalijte ho na zeleninu.

4. KROK

Přidejte sůl a vše dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily. Salát zakryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30–40 minut.

5. KROK

Salát napěchujte do čistých sklenic a zalijte šťávou, kterou pustil. Sklenice nezavírejte úplně, jen volně položte víčko.

6. KROK

Sklenice vložte do hrnce s vodou (voda by měla sahat po hrdlo sklenic) a sterilizujte je na mírném plameni po dobu 25–27 minut.

7. KROK

Po sterilizaci sklenice pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Zakryjte utěrkou a nechte vychladnout přibližně 10–12 hodin. Poté salát uložte na chladné místo. Může být skladován i při pokojové teplotě a jeho chuť bude s časem ještě lepší.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů