Sterilovaný pikantní zelný salát po korejsku - postup přípravy
Připravte si doma sterilovaný pikantní zelný salát po korejsku a vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci chutí. Skvěle doplní každé jídlo a čím déle zraje, tím je chutnější.
Ingredience
Zelí nakrájejte na menší kousky nebo proužky. Papriku nakrájejte na proužky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Česnek nasekejte nadrobno. Všechny tyto ingredience vložte do velké mísy.
V hmoždíři rozdrťte semínka koriandru a černého pepře. Směs koření nasypte na zeleninu. Poté přidejte nakrájenou chilli papričku, cukr, ocet a vodu.
V pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté horký olej s cibulí nalijte ho na zeleninu.
Přidejte sůl a vše dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily. Salát zakryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30–40 minut.
Salát napěchujte do čistých sklenic a zalijte šťávou, kterou pustil. Sklenice nezavírejte úplně, jen volně položte víčko.
Sklenice vložte do hrnce s vodou (voda by měla sahat po hrdlo sklenic) a sterilizujte je na mírném plameni po dobu 25–27 minut.
Po sterilizaci sklenice pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Zakryjte utěrkou a nechte vychladnout přibližně 10–12 hodin. Poté salát uložte na chladné místo. Může být skladován i při pokojové teplotě a jeho chuť bude s časem ještě lepší.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты