Rajčata na zimu bez soli a octa - postup přípravy
Tato rajčata na zimu jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí zachovat jejich čistou chuť a vyhnout se konzervantům. Hodí se ke zdravému vaření a jsou perfektní pro děti.
Ingredience
Rajčata omyjte, zbavte stopek, propíchejte je párátkem a naplňte jimi sterilizované sklenice.
Poznámka: Díky propíchnutí nebude slupka rajčat praskat, nasáknou lépe nálev a získají pevnější strukturu.
Do sklenic nalijte vroucí vodu tak, aby byla zelenina zcela ponořená, přiklopte je víčky a nechte stát 15 minut. Poté vodu přelijte do hrnce a dejte ji vařit.
Po 3 minutách vodu vlijte zpět do sklenic, které pevně uzavřete a nechte je zcela vychladnout pod utěrkou. Rajčata na zimu skladujte na chladném a tmavém místě, kde vydrží až 1 rok.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir