Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata na zimu bez soli a octa

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Rajčata na zimu bez soli a octa - postup přípravy

Tato rajčata na zimu jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí zachovat jejich čistou chuť a vyhnout se konzervantům. Hodí se ke zdravému vaření a jsou perfektní pro děti.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte stopek, propíchejte je párátkem a naplňte jimi sterilizované sklenice.

Poznámka: Díky propíchnutí nebude slupka rajčat praskat, nasáknou lépe nálev a získají pevnější strukturu.

2. KROK

Do sklenic nalijte vroucí vodu tak, aby byla zelenina zcela ponořená, přiklopte je víčky a nechte stát 15 minut. Poté vodu přelijte do hrnce a dejte ji vařit. 

3. KROK

Po 3 minutách vodu vlijte zpět do sklenic, které pevně uzavřete a nechte je zcela vychladnout pod utěrkou. Rajčata na zimu skladujte na chladném a tmavém místě, kde vydrží až 1 rok.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů