Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Stříkané pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Stříkané pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Pochutnejte si na stříkaných pařížských rohlíčcích z křehkého těsta s bohatým krémem. Připravíte je snadno podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ořechy rozmixujte na hladký prášek, který smíchejte s rozšlehaným vejcem, moučkovým cukrem a hladkou moukou. 

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Těstem naplňte cukrářskou zdobící pistoli, pomocí které vytvořte na plechu, pokrytém pečicím papírem, hromádky ve tvaru rohlíčků. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15 minut. 

Tip: Těsto na plech rozprostřete s dostatečnými odstupy. Při pečení se trochu rozteče do stran.

3. KROK

Upečené rohlíčky nechte volně chladnout a připravte krém. Ve vodní lázni vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte kakao a vanilkový cukr. Základ na krém odstavte z tepla a vmíchejte do něj máslo. 

4. KROK

Krém dejte do lednice. Poté, co vychladne, ozdobte jím upečené rohlíčky, které vložte opět do lednice, kde nechte cukroví ztuhnout. Na závěr pokryjte stříkané pařížské rohlíčky čokoládovou polevou. 

5. KROK

Tip: Pokud nechcete použít kupovanou polevu, můžete ji snadno vytvořit tak, že ve vodní lázni, nebo mikrovlnné troubě, rozpustíte oblíbenou čokoládu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů