Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené oplatkové tyčinky bez přidané mouky a cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečené oplatkové tyčinky bez přidané mouky a cukru - postup přípravy

Pokud se poohlížíte po nějakém vánočním cukroví, které není plné mouky a cukru, pak pro vás máme zajímavý tip. Tyto tyčinky jsou plné medového smetanového sýra a obalené jsou v kvalitní vysokoprocentní čokoládě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mascarpone (případně tvaroh nebo jiný druh smetanového sýra) vložte do misky, zakápněte ho medem a obojí vyšlehejte do krémové konzistence. Směs sjednoťte stěrkou, přisypejte do ní jemně nasekané rozinky a dobře promíchejte.

2. KROK

Na pracovní plochu položte kus potravinářské fólie a na ni rozmístěte 8 kusů čtvercových oplatek ve dvou řadách. Každou oplatku potřete trochou připravené smetanové směsi s rozinkami a přiklopte ji další oplatkou. Stejným způsobem pak na tyto sendviče přilepte ještě třetí sušenku.

Vzniklé trojpatrové sendviče potřete stěrkou po obvodu zbylým smetanovým krémem, zakryjte je fólií a vložte na 2 až 3 hodiny do mrazáku.

3. KROK

Každý zmrazený čtverec rozpulte na dvě obdélníkové tyčinky. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a každou tyčinku v ní obalte, nechte ji okapat a položte na tác pokrytý kusem fólie.

Hotové sušenky nechte zaschnout, zbytkem čokolády naplňte zdobicí sáček a vytvořte na povrchu tyčinek ozdobné cákance. Nechte tyčinky dalších 5 minut stát a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů