Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný tvaroháček

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Strouhaný tvaroháček - postup přípravy

Strouhaný tvarohový koláč podle oblíbeného receptu paní Jitky Kořánové se stane i ve vaší rodině tím nejoblíbenějším ze všech. Navíc do jeho náplně můžete hravě přidat třeba rozinky, kokos nebo třeba kandované ovoce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vložte změklé máslo, jedno vajíčko a moučkový cukr a vyšlehejte do homogenní směsi. Zapracujte také kakao a zakysanou smetanu a nakonec do směsi prosejte přes sítko hladkou mouku spolu s práškem do pečiva. Vytvořte soudržné těsto. Rozdělte jej na dvě poloviny, zabalte je do fólie a vložte na 30 minut do mrazáku, aby ztuhlo.

2. KROK

Zatímco se těsto mrazí, připravte tvarohovou náplň. Tvaroh vyklopte do mísy, přidejte k němu zakysanou smetanu, dva žloutky, moučkový a vanilkový cukr, směs dochuťte trochou citrónové kůry a vyšlehejte dohladka.

3. KROK

Plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Částečně zmrzlé těsto vyjměte z mrazáku a první polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle do připraveného plechu. Rozprostřete jej do rovnoměrné vrstvy a jemně ji upěchujte ke dnu. Na tuto vrstvu rozetřete celou připravenou tvarohovou náplň a na ni nastrouhejte druhou polovinu těsta.

4. KROK

Plech s připraveným koláčem vložte do trouby vyhřáté na teplotu 170 °C a pečte ho asi 40 minut. Po dopečení nechte buchtu vychladnout. Její povrch posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte ji na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů