Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Studená vepřová roláda s kuřecí směsí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Studená vepřová roláda s kuřecí směsí - postup přípravy

Pokud máte rádi masové pochoutky na chleba, je pro vás studená vepřová roláda s kuřecí směsí ideální volbou. Určitě si na ní skvěle pochutnáte.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Připravte si 2 zhruba stejně velké pláty sádla i s kůží. Do prvního vyřezejte asi 2 centimetry široké pruhy a každý druhý vyřízněte. Druhý plát sádla pak nařízněte do šikmé mřížky. Podle chuti pláty osolte a opepřete a okořeňte tymiánem, sušeným česnekem a chilli vločkami.

2. KROK

Kuře vykostěte. Maso nakrájejte na malé kostičky a dejte ho do mísy. Přidejte k němu sůl, sušený tymián a sladkou papriku podle chuti, dále i prolisovaný česnek a promíchejte.

3. KROK

Směs naneste na plát s vyřezanými pruhy a přikryjte ji druhým plátem. Kůže na sádle musí směřovat ven. Poté vše pevně svažte provázkem a vložte do pečicího sáčku.

4. KROK

Sáček dejte na plech a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte maso 20 minut, poté teplotu snižte na 100 °C a pečte dalších 100 až 120 minut.

5. KROK

Po upečení maso vyndejte ze sáčku a zabalte ho do pečicího papíru. Pak ho dejte do pekáče, shora zatěžkejte a nechte ho přes noc v lednici. Poté ho nakrájejte na plátky a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů