Karbanátky pečené v troubě - postup přípravy
Karbanátky z mletého masa jsou oblíbenou českou klasikou. Paní Andy Chudobová nám poskytla recept, v němž se nesmaží, ale pouze nasucho upečou v troubě.Mleté maso dejte do mísy. Dvě menší cibule nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je k masu spolu s vejci. Podle chuti vše osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek, majoránku, směs na mletá masa a dvě lžíce plnotučné hořčice. Vše pak zahustěte trochou strouhanky nebo starším vyždímaným rohlíkem namočeným v mléce.
Plech vyložte pečicím papírem. Z masové směsi vytvarujte karbanátky a dejte je na papír. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte je 40 až 45 minut. Poté je servírujte s kaší nebo šťouchanými brambory přelitými šťávou, která se z karbanátků vypekla.
