Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky pečené v troubě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Karbanátky pečené v troubě - postup přípravy

Karbanátky z mletého masa jsou oblíbenou českou klasikou. Paní Andy Chudobová nám poskytla recept, v němž se nesmaží, ale pouze nasucho upečou v troubě.

Ingredience pro:
1 porce

Na karbanátky

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mleté maso dejte do mísy. Dvě menší cibule nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je k masu spolu s vejci. Podle chuti vše osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek, majoránku, směs na mletá masa a dvě lžíce plnotučné hořčice. Vše pak zahustěte trochou strouhanky nebo starším vyždímaným rohlíkem namočeným v mléce.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem. Z masové směsi vytvarujte karbanátky a dejte je na papír. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte je 40 až 45 minut. Poté je servírujte s kaší nebo šťouchanými brambory přelitými šťávou, která se z karbanátků vypekla.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů