Karbanátky pečené v troubě

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Karbanátky pečené v troubě - postup přípravy

Karbanátky z mletého masa jsou oblíbenou českou klasikou. Paní Andy Chudobová nám poskytla recept, v němž se nesmaží, ale pouze nasucho upečou v troubě.
1. KROK

Mleté maso dejte do mísy. Dvě menší cibule nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je k masu spolu s vejci. Podle chuti vše osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek, majoránku, směs na mletá masa a dvě lžíce plnotučné hořčice. Vše pak zahustěte trochou strouhanky nebo starším vyždímaným rohlíkem namočeným v mléce.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem. Z masové směsi vytvarujte karbanátky a dejte je na papír. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte je 40 až 45 minut. Poté je servírujte s kaší nebo šťouchanými brambory přelitými šťávou, která se z karbanátků vypekla.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 436 hlasů
Nahlásit chybu
124 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt