Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky Mazurka s rozinkami a ořechy

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Sušenky Mazurka s rozinkami a ořechy - postup přípravy

Sušenky Mazurka jsou křupavé a jejich výhodou je, že neobsahují přidaný olej ani máslo. Jsou lehké a skvěle se hodí na vánoční tabuli i ke kávě a čaji během roku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do misky nasypte rozinky, které zalijte horkou vodou a nechte je namočené 10 minut. Mezitím restujte, 10–20 minut, vlašské ořechy na suché pánvi, nasekejte je a odložte bokem. 

2. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a do směsi přidejte mouku. Do vzniklého těsta vmíchejte ořechy s rozinkami a směs rozprostřete a plech, vyložený pečicím papírem.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.

3. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, do zlatohněda. Upečené těsto nakrájejte na obdélníčky a nechte je volně vychladnout. 

4. KROK

Tip: Sušenky Mazurky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů