Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sváteční poháry se sušenkami a ovocem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Sváteční poháry se sušenkami a ovocem - postup přípravy

Sváteční poháry mohou být o Vánocích skvělým zpestřením vašeho menu. Připravte si skvělý dezert za pouhých 15 minut. Tento postup nevyžaduje použití trouby ani kondenzovaného mléka.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

10 g želatiny rozpusťte v jedné sklenici s horkou vodou a druhých 10 g rozpusťte ve druhé sklenici. Sušenky rozdrobte v míse rukama a poté je rozmixujte v robotu nebo ponorným mixérem na jemný prášek. K sušenkám poté vlijte mléko a vše důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Sušenkovou směsí naplňte dna sklenic, ve kterých budete dezert podávat.

Poznámka: Sušenky na dně sklenice zarovnejte pomocí lžíce – nebojte se přitlačit. 

3. KROK

V míse smíchejte tvaroh se smetanou ke šlehání a do této směsi nakonec přimíchejte moučkový cukr. Za stálého šlehání přilijte rozpuštěnou želatinu z jedné sklenice a hmotu vyšlehejte dohladka. 

4. KROK

Tip: Nechcete-li použít tvaroh, můžete ho nahradit zakysanou smetanou.

5. KROK

Tvarohovou směs vlijte do sklenic se sušenkami, přibližně do jejich poloviny, a dejte je na 15 minut vychladit do lednice. Zatím si nakrájejte pomeranč na kolečka, z kterých odkrojte kůrku. Nyní vyndejte poháry z lednice a do středu dvou z nich položte jedno kolečko pomeranče. 

6. KROK

Sceďte meruňky z konzervy a nakrájejte je na menší kousky, které následně vložte do dvou zbylých pohárů podél jejich krajů. 

Poznámka: Místo meruněk můžete použít broskve nebo jiné oblíbené ovoce. 

7. KROK

Šťávu z konzervy přelijte přes sítko do sklenice  a smíchejte ji s želatinou z druhé sklenice, která vám zbyla. Touto tekutinou polijte povrch všech pohárů. Poháry vložte znovu do lednice a nechte želatinu ztuhnout. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů