Závitky z pekingského zelí se slaninou - postup přípravy
Závitky z pekingského zelí jsou ideální jako hlavní jídlo, ale poslouží také jako občerstvení, až k vám přijdou blízcí na návštěvu. Jsou šťavnaté a chuťově výrazné.
Základ
Na plech
Pekingské zelí omyjte a rozdělte ho na jednotlivé listy, které vložte do mísy, kde je zalijte horkou vodou. V té nechte listy ponořené 30 minut.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a vařte je v osolené vodě 20 minut, do měkka. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 3–4 minuty.
Poznámka: Červená cibule je oproti té bílé jemnější. Proto je do závitků vhodnější.
K cibuli přidejte slaninu, nakrájenou na kostičky a pokračujte ve smažení další 3 minuty. Brambory slijte, rozšťouchejte je a smíchejte je se směsí z pánve a nasekanou petrželkou.
Přidejte chilli vločky a ingredience důkladně zamíchejte. Listy vyjměte z vody, zbavte je tvrdé části uprostřed a do každého listu zabalte lžíci bramborové směsi.
Závitky z pekingského zelí vyskládejte na plech, vymazaný olivovým olejem a vysypaný strouhankou. Poté je polijte olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Upečené závitky servírujte s oblíbeným dipem. Chutnají skvěle také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia