Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Závitky z pekingského zelí se slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Závitky z pekingského zelí se slaninou - postup přípravy

Závitky z pekingského zelí jsou ideální jako hlavní jídlo, ale poslouží také jako občerstvení, až k vám přijdou blízcí na návštěvu. Jsou šťavnaté a chuťově výrazné.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na plech

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pekingské zelí omyjte a rozdělte ho na jednotlivé listy, které vložte do mísy, kde je zalijte horkou vodou. V té nechte listy ponořené 30 minut. 

2. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a vařte je v osolené vodě 20 minut, do měkka. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem 3–4 minuty. 

Poznámka: Červená cibule je oproti té bílé jemnější. Proto je do závitků vhodnější.

3. KROK

K cibuli přidejte slaninu, nakrájenou na kostičky a pokračujte ve smažení další 3 minuty. Brambory slijte, rozšťouchejte je a smíchejte je se směsí z pánve a nasekanou petrželkou. 

4. KROK

Přidejte chilli vločky a ingredience důkladně zamíchejte. Listy vyjměte z vody, zbavte je tvrdé části uprostřed a do každého listu zabalte lžíci bramborové směsi. 

5. KROK

Závitky z pekingského zelí vyskládejte na plech, vymazaný olivovým olejem a vysypaný strouhankou. Poté je polijte olejem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

Tip: Upečené závitky servírujte s oblíbeným dipem. Chutnají skvěle také zastudena.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů