Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolková polévka se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Fazolková polévka se smetanou - postup přípravy

Fazolková polévka se smetanou podle receptu paní Romany Važanské vám vykouzlí úsměv na rtech. Spolu se zatřeným vejcem je opravdu luxusní.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Polévka

Zastřené vejce

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a uvařte v osolené vodě. V hrnci rozehřejte máslo a spolu s moukou utvořte jíšku, kterou nakonec zalijte mlékem.

2. KROK

Do hrnce přidejte fazolky a také zeleninový bujon. Dle potřeby polévku ochuťte solí, pepřem a koprem.

3. KROK

Celou polévku lehce povařte a nakonec přidejte uvařené brambory a smetanu. Znovu ochuťte solí, pepřem a také octem. Vše přiměřeně a dle chuti.

4. KROK

Polévku můžete na talíři ozdobit a také dochutit navrch položeným zastřeným vejcem. Svařte ve vodě lžíci octa. Vroucí vodu promíchejte aby vznikl vír, a do jeho středu pak opatrně vyklepněte celé vajíčko. Vařte ho 2–3 minuty. Na jednu porci polévky použijte jedno vajíčko.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů