Švestkové bramborové knedlíky se skořicovou smaženou strouhankou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Švestkové bramborové knedlíky se skořicovou smaženou strouhankou - postup přípravy

Klasické švestkové knedlíky nemusíte dělat jen z kynutého těsta. Lze je připravit i z bramborového a servírovat s křupavou skořicovou strouhankou a máslem.
1. KROK

Uvařte brambory ve slupce do měkka a po vychladnutí je oloupejte a prolisujte nebo na jemném struhadle nastrouhejte do mísy. Přidejte mouku, vejce, sůl a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na vál, uválejte placku asi půl centimetru silnou a vykrájejte z ní větší kolečka. Doprostřed vložte kompotovanou švestku a zabalte.

2. KROK

Dejte na sporák větší hrnec s vodou a 3 lžičkami soli. Až voda začne vřít, vhoďte do ní připravené knedlíky. Když začnou plavat, vařte je ještě 5 minut a poté vyndejte.

3. KROK

Na pánvi si rozpusťte máslo a dejte na něj smažit strouhanku. Po chvíli přidejte moučkový a vanilkový cukr a krátce vše prosmahněte. Poté přisypejte mletou skořici a promíchejte. Hotové knedlíky dejte na pánev ke směsi a obalte je v ní. Poté je servírujte s trochou strouhanky na vrchu a přelité rozpuštěným máslem.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 203 hlasů
Nahlásit chybu
83 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt