Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda plněná slaninou, žampiony a zeleninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Kuřecí roláda plněná slaninou, žampiony a zeleninou - postup přípravy

Skvělý recept na kuřecí roládu se slaninou, žampiony, zeleninou a vejci s námi sdílela paní Ilona Šimůnková. Spolu s bramborovou kaší a zeleninovým salátem takový oběd nemá chybu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Celé kuře očistěte od zbytků peří a vykostěte ho. I s kůží ho rozklepejte do souvislého plátu, položte ho kůží dolů a po celé ploše ho rovnoměrně osolte a opepřete. Na kuře vyskládejte plátky anglické slaniny.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu másla. Nakrájejte jednu očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji na másle zpěnit. Přidejte na kostičky pokrájený zbytek slaniny, papriku a žampiony a přisypejte hrášek. Vše osolte a opepřete a krátce orestujte. Do misky vyklepněte vajíčka, rozšlehejte je a zalijte jimi obsah pánve. Za častého míchání pokračujte ve smažení, dokud vejce neztuhnou.

3. KROK

Směs z pánve vyklopte na připravený kuřecí plát a rozprostřete ho po celé jeho ploše. Maso stočte do pevné rolády, kterou zajistěte provázkem, aby se nerozbalovala, na povrchu ji osolte a opepřete a potřete ji prolisovaným česnekem.

4. KROK

Zbylé dvě cibule nasekejte nadrobno a rozložte je na dno tukem vymazaného pekáče. Na cibuli položte připravenou roládu, podlijte ji trochou vody, přiklopte ji víkem a dejte ji péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C na asi 1,5 až 2 hodiny. Ke konci pečení sejměte víko, zvyšte žár na 200 °C a nechte roládu na povrchu opéct dočervena. V průběhu pečení maso čas od času přelijte výpekem a podle potřeby ji podlévejte vodou.

5. KROK

Hotovou roládu nechte pár minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte spolu s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů