Škvarkové pletenky

i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Škvarkové pletenky - postup přípravy

Z kynutého těsta a škvarků si můžete upéci vynikající škvarkové pletenky. Recept nám poskytla paní Martina Wágnerová i s návodem, jak pletenky jednoduše vytvarovat.
1. KROK

Na začátku si uvařte brambor a po vychladnutí ho nastrouhejte na jemném struhadle. Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a několik minut počkejte, až se rozjede kvásek. Přidejte mouku, sůl, dva žloutky, olej a brambory a vypracujte nelepivé těsto. To pak přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Během kynutí si pomelte škvarky. Vykynuté těsto si vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 15 stejných dílů. Z každého dílu udělejte placku. Tu pomažte mletými škvarky a dle chuti posolte. Placku srolujte do ruličky. To pak podélně nožem rozříznete napůl. Oba pruhy zapleťte do copu a pak je stočte do klubíčka tak, aby konce byly vespod.

3. KROK

Plech si vystelte pečicím papírem a klubíčka na ně položte. Nechte je dalších 20 minut kynout. Rozšlehejte bílky, které vám zbyly z vajec, a klubíčka jimi potřete. Posypejte je semínky, jako je sezam nebo mák, a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C po dobu 20 minut.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 298 hlasů
Nahlásit chybu
96 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt