Sýrová pomazánka s mrkví a česnekem - postup přípravy
Smetanový sýr, mrkev a česnek – tak jednoduché ingredience se snoubí v dokonalé kombinaci, která vám nejenže zachutná jako snadná, avšak o to zajímavější večeře, ale ohromí i vaše hosty jakožto občerstvení na večírku či při setkání s přáteli.
Ingredience
Než začnete s přípravou pomazánky, tavený sýr vložte asi na 30 minut do mrazáku, aby ztvrdl. Poté z něho sloupněte obal a nastrouhejte ho na jemném struhadle.
Očistěte mrkev a stejně jako sýr ji nastrouhejte najemno. Poté obě přísady smíchejte v jedné míse. Prolisujte k nim dva nebo tři stroužky česneku (případně množství uzpůsobte svým chutím a zvyklostem), přidejte špetku soli a pepře a trochu majonézy.
Všechny ingredience v míse velmi důkladně promíchejte do homogenní směsi. Výslednou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem či na topinkách s čerstvou zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem