Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové smaženky podle ČSN jako z „mlíčňáku“

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sýrové smaženky podle ČSN jako z „mlíčňáku“ - postup přípravy

Sýrové smaženky bývaly hitem kiosků, lahůdek a mléčných barů v předrevolučním Československu. Pokud jste je měli rádi, zavzpomínejte si na doby minulé spolu s receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sýr eidam nastrouhejte na jemném struhadle do hluboké mísy. Přisypejte k němu strouhanku, vyklepněte jedno vajíčko, okmínujte a zalijte mlékem. Ingredience lžící důkladně promíchejte.

2. KROK

Ze vzniklého těsta odebírejte rukou menší kousky, které jako plastelínu zformujte do tvaru placiček. Těsto by mělo jít velmi dobře tvarovat a nemělo by se téměř vůbec lepit na ruce ani na mísu.

3. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje. Když je horký, vložte do něj připravené placičky, které na středním žáru nechte smažit po obou stranách dozlatova. Po usmažení je nechte na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

4. KROK

Hotové smaženky můžete podávat na plátku veky nebo chleba, potřené hořčicí a ozdobené kroužkem cibule. Úplně klidně se ale obejdou i bez pečiva. Hořčici také můžete nahradit tatarskou omáčkou či kečupem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů