Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s piškoty, krémem a ovocem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 380 minut

Nepečený dort s piškoty, krémem a ovocem - postup přípravy

Jestliže máte chuť na něco sladkého, nemusíte se omezovat jen na obyčejné laskominy z obchodu. Udělejte si raději vlastní dezert dle vašeho gusta, který zachutná nejen vám, ale i vašim nejbližším.

Ingredience pro:
1 porce

Základ

Krém

Na vrch

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nalijte mléko do misky, nachystejte si sušenky a obdélníkovou dortovou formu (průměr 28×18 cm). Namáčejte sušenky v mléce a pokládejte je na dno formy, čímž vytvoříte základ dezertu. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a vyšlehejte ji spolu s mascarpone.

2. KROK

Jakmile krém začne tvořit kopečky, tak do něj přidejte kompotované ovoce a zamíchejte jej do krému stěrkou. Naneste krém na vytvořený základ, důkladně ho rozprostřete a zarovnejte. Vezměte si mléko, které vám zbylo z obalování sušenek, a obalte v něm cukrářské piškoty, ty posléze dejte navrch dezertu.

3. KROK

Skoro hotový dezert dejte do lednice alespoň na šest hodin zatuhnout. Po uplynulé době dezert ozdobte lískooříškovým krémem a rozpuštěnou bílou čokoládou (čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni). Následně můžete dezert podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů