Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové tousty s česnekem a petrželkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sýrové tousty s česnekem a petrželkou - postup přípravy

Asi každý zná klasické tousty dělané v toustovači, které většinou svou chutí ani vzhledem zrovna dvakrát nenadchnou. Pokud ale vyzkoušíte tento recept, tak zjistíte, že i tak obyčejné jídlo, jako jsou tousty, může vypadat jako z luxusní restaurace.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Ještě předtím, než začnete, nechejte máslo trochu povolit při pokojové teplotě, bude se vám s ním lépe pracovat. Vložte jej do menší misky a přidejte k němu česnek, který předtím prolisujete. Individuálně přidejte špetku soli či jiného koření a také petrželku. Důkladně promíchejte.

2. KROK

Nachystejte si krajíce toustového chleba a vždy jednu jejich stranu namažte ochuceným máslem. Snažte se jej nanést všude rovnoměrně a pořádně jej rozmazat, aby se i trochu vsákl do chleba. Nyní máte dvě možnosti, jak tousty dodělat. První je na pánvi. Tu rozehřejte a plátek chleba na ni položte namazanou stranou směrem dolů. Umístěte na něj nakrájenou mozzarellu, dva plátky sýra a na to dejte druhý krajíc, tentokrát namazanou stranou směrem nahoru. Zakryjte pokličkou a osmažte do křupava, poté otočte a postup opakujte.

3. KROK

Druhý postup můžete praktikovat v troubě. Jeho výhodou je, že takto můžete připravit více toustů naráz. Na plech na pečení dejte pečící papír. Položte na něj toustový chléb namazanou stranou dolů, poté opět mozzarellu, plátky sýra a druhý krajíc namazanou stranou směrem nahoru. Nechejte péct v předehřáté troubě na 190 stupňů okolo 10 minut, v polovině času toust otočte. Poté máte hotovo, okamžitě podávejte. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů