Domácí tvarohový sýr s olivovým olejem a tymiánem

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí tvarohový sýr s olivovým olejem a tymiánem - postup přípravy

Už z pouhých dvou základních ingrediencí si velmi jednoduše vyrobíte domácí sýr, který kvalitou i cenou snadno předčí veškeré své komerčně dostupné alternativy. Olivový olej a tymián mu navíc dodají skvělou chuť v italském stylu.
1. KROK

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a proceďte ji. Do hrnce dejte vařit mléko. Až bude teplé, začněte do něho postupně lít citronovou šťávu a míchejte. Pomalu ho vařte na mírném plameni, dokud se nezačne srážet. Pak hned vypněte plamen a míchejte mléko, dokud se zcela nevysráží.

2. KROK

Směs přeceďte přes síto a gázu a vyždímejte. Tvaroh nechte v gáze a scezenou syrovátku nalijte do hrnce. Přidejte do ní sůl. Jakmile syrovátka začne vřít, dejte do ní tvaroh v gáze a vařte ho 2 až 3 minuty.

3. KROK

Vezměte si formičku na sýr (případně malé sítko), vyložte ji gázou a dejte do ní sýr. Tu poté dejte do sítka, sýr zatěžkejte a nechte z něj 40 minut odkapávat tekutinu. Hotový sýr dejte na talířek, polijte ho olivovým olejem, posypejte tymiánem a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 338 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt