Tatarský biftek z hovězí svíčkové - postup přípravy
Pokud doma máte kus hovězí svíčkové a přemýšlíte co s ní, vyzkoušejte oblíbený pokrm českým restaurací a připravte si tatarský biftek podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávejte ho s klasickými topinkami, česnekem a zeleninou.
Ingredience
Hovězí maso nejdříve nakrájejte na menší kousky a poté ho rozemelte v mlýnku na maso. Mleté maso vraťte zpět do mlýnku a namelte ho ještě jednou.
K mletému masu přidejte kmín, sladkou papriku, černý pepř, sůl dle chuti a jeden žloutek. Směs lehce promíchejte a vlijte do ní worcestrovou omáčku, kečup a hořčici.
Česnek a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek prolisujte a zeleninu přidejte do mísy.
Tatarský biftek velmi pečlivě promíchejte. Poté ho naservírujte na talíř, uprostřed vytvořte malý důlek a přendejte do něj žloutek.
Tatarský biftek můžete ihned servírovat s topinkami, česnek a zeleninou.
Tip: Pokud se obáváte konzumace syrového masa, nechte ho přes noc zmrznout v mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou