Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

„Tchyniny jazyky“ aneb Nakládané okurky s papričkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

„Tchyniny jazyky“ aneb Nakládané okurky s papričkami - postup přípravy

Nakládané okurky s papričkami jsou pikantní a osvěžující. Můžete je servírovat jako jednohubky, originální předkrm nebo je použít jako součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Na okurky

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky nastrouhejte horizontálně na tenké plátky. Feferonky zbavte semeníků a nakrájejte je na kousky velikosti šířky jednoho okurkového plátku. 

2. KROK

Každý kousek feferonky do plátku okurky zarolujte a začněte s plněním sterilizované sklenice. Na dno sklenice vložte omytou 2 snítky omyté petrželky, 2 nakrájené stroužky česneku a zbytek prostoru vyložte okurkovými rolkami. 

3. KROK

Na okurky položte zbylé dvě snítky petrželky, zbytek česneku a připravte si nálev. 

Poznámka: Pro tento recept byla použita sklenice o objemu 750 ml. 

4. KROK

Do hrnce nalijte vodu, kterou smíchejte se solí, cukrem a nasekaným koprem. Do směsi vmíchejte pepř a nálev vařte 5–10 minut pod pokličkou.

5. KROK

Nálev poté ihned nalijte do sklenice s okurkami tak, aby byly zcela ponořené. Do sklenice přidejte ocet, sklenici zavřete a jemně obraťte na všechny strany, aby se tekutina dostala všude. 

6. KROK

Poznámka: Na okurkách s papričkami si můžete pochutnávat za 2–3 dny. Čím déle budou naložené, tím lepší chuť získají.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů