Telecí plátky na cibuli a ananasu - postup přípravy
Tento recept by měli vyzkoušet nejen milovníci svíčkové. Recept je velmi zajímavý tím, že je maso připravováno na ananasu a přidává se do něj brandy. Tento originální pokrm stojí za vyzkoušení.
Ingredience
Oba steaky z hovězí svíčkové osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na něm olej a oba steaky na ní z obou stran osmažte – potrvá to přibližně 5 minut. Poté maso vyjměte z pánve a dejte jej stranou.
Zatímco se steaky smaží, oloupejte a nakrájejte cibuli na proužky. Jakmile se steaky mírně osmahnou, vyjměte je z pánve, dejte je bokem a do pánve vložte připravenou cibuli, kterou smažte, dokud nezměkne – potrvá to přibližně 10 minut.
Po této době k cibuli přilijte brandy, ananasovou šťávu a přidejte také na kostičky nakrájené ananasové plátky. Na tuto směs položte osmažené steaky a vše vařte po dobu 100 minut. Vaše skvělé telecí plátky jsou hotovy.
Tip: Do pánve vlijte také šťávu, kterou maso pustilo, zatímco odpočívalo, když jste si připravovali směs s ananasem a cibulí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recetas fáciles para cocinillas