Květákové smaženky

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Květákové smaženky - postup přípravy

Květákové smaženky podle receptu, který s námi sdílela paní Vladimíra Bosáková, jsou velmi chutnou variantou zeleninových placiček. Vyzkoušejte je třeba s vařeným bramborem nebo s bramborovými hranolky.
1. KROK

Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vložte ho do hrnce s osolenou vroucí vodou, v níž jej nechte uvařit doměkka. Po dovaření ho slijte, v cedníku nechte dobře okapat (to nepodceňte, přebytečná voda by vám narušila konzistenci těsta a smaženky by nedržely pohromadě) a vychladnout.

2. KROK

Okapaný a zchladlý květák osolte a opepřete a rozmačkejte ho vidličkou nebo šťouchadlem na brambory na jemnou kaši. Vyklepněte dvě vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte ke květákové kaši spolu s polohrubou moukou a vše promíchejte do hladkého těsta. Z bílku vyšlehejte pevný sníh a vmíchejte ho do květákové směsi.

3. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Když je horký, odeberte lžící trochu květákové hmoty a rozetřete ji na pánev do tvaru placičky. Na mírném až středním ohni ji opékejte po obou stranách dozlatova a po dopečení nechte okapat na talíři vyloženém papírovými ubrousky.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 196 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt